Posts Tagged ‘Investment’

Gara-gara pelaksaan dalam Bajet 2014 berkaitan cukai hartanah yang akan berkuatkuasa awal tahun depan, pasaran hartanah di Pulau Pinang menampakkan sedikit saje peningkatan. Kalau sebelum ni meningkat secara mendadak. Ni yang keluarkan pendapat tu bukan aku la. Aku cuma war-war kan je.

gambar hiasan

gambar hiasan

Henry Butcher Malaysia Pulau Pinang Sdn Bhd Pengarah Dr Teoh Poh Huat berkata pasaran boleh betul dengan sendirinya atau mengurangkan kesan daripada langkah-langkah dalam jangka sederhana , disebabkan oleh permintaan asas yang sihat untuk hartanah di sana. Lagi katanya,

“Sentimen pasaran untuk hartanah atas -akhir dijangka mengukuh, “

Antara pendapat beliau lagi menunjukkan disebabkan faktor kuasa membeli masih tinggi so kemungkinan harga hartanah di Pulau Pinang susah nak turun. Lagipon, pelabur-pelabur luar masih lagi berkemampuan untuk memiliki hartanah di kawasan tu walaupon syarat pembelian diperketatkan oleh kerajaan.

“Tiga peratus bukan pemutus perjanjian , kerana duti setem yang dikenakan ke atas pembeli asing hartanah masih rendah berbanding negara-negara jiran seperti Singapura dan Hong Kong,”

Lagi komen daripada beliau. Ada logiknya jika dibuat perbandingan. Pape pon korang boleh dapatkan berita penuh di SINI.


Advertisements

Aku pantang betol bila tengok hiasan dalaman rumah yang lawa nih. Ditambah pula dengan design perabot yang bersesuaian serta tone warna yang digunakan sangat ‘match’ dengan satu sama lain. Modern design dan kelihatan unik. Sesuai untuk hiasan rumah baru korang. Ah aku sembang panjang tak guna jugak. Korang tengok gambar-gambar ni baru percayakan. Cer tengok..cer tengok..


interior design2
interior design3

Itu interior design untuk ruang dalam rumah. Ade juga yang direka untuk ruang ofis. Agak menarik dan tertarik ko memang da bom!

interior design4interior design5
interior design6

Teruja tak? Aku teruja sebab aku tak cukup mampu lagi untuk keluarkan idea kreatif macam tu. Kalau asah ada can nak jadi interior designer nih. Hehe. Saje berlegar-legar dalam alam maya cari pasal hiasan dalaman rumah. Seronok plus bila tengok Alhamdulillah idea nak decorate mencurah-curah 🙂

http://www.zanishgroup.net/


Terkejut aku bila statement yang dikeluarkan oleh seorang otai hartanah yang tidak asing lagi dari kalangan pelabur-pelabur bumiputera. Mane tak nya, semalam beliau keluarkan post di fesbuk nya macam ni.
statement 1

Ataupun disebabkan akhir-akhir ni keluar statement macam gini amat pedas dilemparkan kepada beliau?Yang hantar statement macam tu sepatutnya pikir 2 3 4 5 6 kali sebelum keluarkan ayat-ayat yang tidak manis dibaca tu. Ini tidak, main sembur je. Ish ish ish..tak patut betol.

statement bikin panas

Aku pon tak pasti kenapa tiba-tiba beliau keluarkan statement sebegitu kerana bagi aku kehadiran beliau dalam arena hartanah adalah satu kejayaan yang boleh dibanggakan bagi anak bumiputera. Ilmu yang terkumpul boleh dikongsi bersama meskipun hanya melalui dunia maya. Tapi mungkin beliau ada ‘plan’ yang lebih besar untuk hidup beliau sendiri. Aku dan sape-sape pon tak boleh paksa. Pujuk boleh. Haha. Apepun keputusan beliau aku terima dengan hati terbuka. Moga-moga beliau buat keputusan yang betul. Dari mula-mula join seminar beliau sampai sekarang aku tak berkesempatan ngeteh dengan beliau. InsyaAllah dalam masa terdekat ni boleh chichat dengan beliau secara dekat. Nak tau cerita sebenar daripada tuan empunya badan. Aminn.

2 3 hari lepas sempat aku meluangkan masa untuk tengok perabot yang aku rasa sesuai untuk bakal rumah yang bakal aku miliki (In sha Allah). Biase lah, pape hal yang di depan kena fikir hari ni kan. Tujuan aku usha awal-awal adalah untuk kira bajet berapa yang aku perlukan untuk buat rumah fully furnished.

Kali ni aku fokus pasal perabot je dulu. Mungkin lain masa aku akan cari perkakasan elektrik pulak. Kasi bakal penyewa senyum lebar tengok ruang dalam rumah. Tapi ni cuma andaian dan perkiraan aku je. Harap berbaloi lah kan.

Antara perabot yang aku aim ialah set sofa beserta meja, kabinet TV, kabinet dapur, katil single siap dengan tilam dan almari baju.

kitchen cabinet

sofa2

sofa1

Double decker bed

Bajet semua yang aku nak tu dalam RM1000. Berbaloi tak? Bagi aku berbaloi la, tak tau la korang kan. In sha Allah kalau berjalan lancar lewat bulan depan atau awal tahun depan aku order.(Hahaha awal siot standby furniture!)


China-based Huawei is building a new data center in Malaysia with the federal government’s investment fund, Khazanah Nasional Berhad.

The facility will provide 90,000 sq ft of office and warehouse space for data hosting and logistics in Iskandar – a special economic zone developed by Khasanah as a major port and financial services district.

Huawei will use the data center to service its regional customers and to support government investment incentives.

Khazanah said it will help facilitate the build for the proposed Huawei Regional Data Hosting and Logistics Center.

Huawei South Pacific Region president David Wei Cheng Min said Malaysia is one of Huawei’s most important markets in the Asia pacific.

“Our new investment into Nusajaya, Iskandar, Malaysia is another major milestone in making Malaysia as our regional business gateway to reach out to the Asia Pacific region,” he said.

“Malaysia’s openness to foreign investment, its strong incentives of encouraging foreign investment, richly skilled workforce and geographic advantages underline our confidence in further investment in Malaysia.”

The development, which will provide jobs for 600 people in admin, management and technical positions, is expected to help support the ICT transformation of the region, Khazanah said.

It said the Iskandar region is increasingly attracting investment from domestic and foreign investors across a range of sectors.

source

It is worrisome that when one analyst said Putrajaya has the potential oversupply due to many projects come in to that area. Gan Eng Peng, head of Equities at Hwang Investment Management told that Even without some of the largest mega projects like the PNB building and financial hubs, we are facing that situation (in the future).

Instead of fear from market crash just like in Dubai, Malaysia especially in Kuala Lumpur still have the demand over supply. He added,”The key difference between the crash of Dubai and potentially in KL is that in Dubai, there was massive overbuilding combined with a collapse in end-demand due to the credit crisis.”

One of the way to cut off new supply is to impose a moratorium on the construction of new office buildings as undertaken a few years ago. Also, they should also reconsider some of their iconic projects as they are compounding the problem, Gan said.

Another difference, according to Real Estate and Housing Developers’ Association of Malaysia (Rehda) president Datuk Seri Michael Yam, was that around 80 per cent of Dubai’s 2.1-million population were expatriates. In contrast, Greater KL’s population was now 6.5 million and projected to grow to 10 million by 2020, he said.

They both said that this is to be expected as office space growth was outstripping demand while prices for real estate may soften with the planned supply coming through. Prices, especially of the old buildings, will also suffer capital stagnation or even losses as tenants move towards newer buildings, they said. But Rehda president believed the market would automatically correct itself before reaching a crisis similar to Dubai’s.

News details

I been busy with new work, taking too much time to focus on my blog. But still, I am happy to finish this post ^^. In my previous post I already mention about these three phrase.

So what are these SOHO, SOFO and SOVO? Let’s take a look a one by one.

SOHO (Small Office Home Office)
>> By looking at its acronym, we can expect that SOHO consist of small type of office by mean only small business operates. The workers may be up to 4 persons maximum. Other than that, the size of office also categorized as smallest compare to other office size such as shop lot area. The built size would be between 400 – 800 square feet(sqft).

>> SOHO can also use as home office where business is done at home. Nowadays, many businesses are a home-based business such as home designer, data entry and more. those self-employed person would like to use this type of SOHO as their workplace.

Small Office Home Office

Small Office Home Office

SOFO (Small office Flexible Office)
>> SOFO by mean is likely similar to SOHO but it emphasize on word ‘flexible’. By having SOFO you can customize your office the way you want it be. What type of office you want or wish? You yourself decide whatever include inside this SOFO. The size range is in between 400 – 800 sqft.

Small Office Flexible Office

Small Office Flexible Office

SOVO (Small office Versatile Office)
>> SOVO is a different by mean compare to SOHO and SOVO. Although the size range is quite similar, but the purpose of SOVO built is much focusing on commercial usage. Besides, it comes with telecommunications and infrastructure facilities that speed up business start-up.

Small Office Versatile Office

Small Office Versatile Office

I guess I forgot to tell one more..SOGO? what is mean by SOGO?

This is SOGO

SOGO Shopping Complex

SOGO Shopping Complex

SOGO is a shopping complex ok..not a small office type.

Hahaha.. 🙂

Source:blog.propdeck.com
photos:google images

This time I am freely to give the reader an overview of what you should know about real estate in terms of property types. Some people might get confuse with certain real estate because of not knowing about the property type.

Okay, so basically from my understanding, there are 3 types of property.(Some say 5 types but it depends on their own explaination.) A clear view, easy to understand and remember after you read this post. Hehe..

1) Vacant Land

google images: vacant land

google images: vacant land

>>No house build, no farm or any work on the land except for the soil and maybe grass on surrounding. Some of vacant lands are described as agriculture land and also, certain lands are labelled as special-properties.

2) Residential Properties
>>There are 2 common types of residential properties :
I)Landed properties.

Bungalow House

Bungalow House

Town house

Town house

Duplex house

Duplex house

II)High rise properties

Apartment

Apartment

Condominium

Condominium

3)Commercial Properties
>> It may be empty land zoned for commercial use, or an existing business building. Normally this is used for commercial purpose such as office, shop retail and nowadays building like SOHO,SOFO as well as SOVO are also categorized in commercial types.

SOHO, SOFO, SOVO ??? What are they? Check these out on my next post! 🙂