Archive for the ‘Real Estate’ Category

I been busy with new work, taking too much time to focus on my blog. But still, I am happy to finish this post ^^. In my previous post I already mention about these three phrase.

So what are these SOHO, SOFO and SOVO? Let’s take a look a one by one.

SOHO (Small Office Home Office)
>> By looking at its acronym, we can expect that SOHO consist of small type of office by mean only small business operates. The workers may be up to 4 persons maximum. Other than that, the size of office also categorized as smallest compare to other office size such as shop lot area. The built size would be between 400 – 800 square feet(sqft).

>> SOHO can also use as home office where business is done at home. Nowadays, many businesses are a home-based business such as home designer, data entry and more. those self-employed person would like to use this type of SOHO as their workplace.

Small Office Home Office

Small Office Home Office

SOFO (Small office Flexible Office)
>> SOFO by mean is likely similar to SOHO but it emphasize on word ‘flexible’. By having SOFO you can customize your office the way you want it be. What type of office you want or wish? You yourself decide whatever include inside this SOFO. The size range is in between 400 – 800 sqft.

Small Office Flexible Office

Small Office Flexible Office

SOVO (Small office Versatile Office)
>> SOVO is a different by mean compare to SOHO and SOVO. Although the size range is quite similar, but the purpose of SOVO built is much focusing on commercial usage. Besides, it comes with telecommunications and infrastructure facilities that speed up business start-up.

Small Office Versatile Office

Small Office Versatile Office

I guess I forgot to tell one more..SOGO? what is mean by SOGO?

This is SOGO

SOGO Shopping Complex

SOGO Shopping Complex

SOGO is a shopping complex ok..not a small office type.

Hahaha.. ๐Ÿ™‚

Source:blog.propdeck.com
photos:google images

Advertisements

This time I am freely to give the reader an overview of what you should know about real estate in terms of property types. Some people might get confuse with certain real estate because of not knowing about the property type.

Okay, so basically from my understanding, there are 3 types of property.(Some say 5 types but it depends on their own explaination.) A clear view, easy to understand and remember after you read this post. Hehe..

1) Vacant Land

google images: vacant land

google images: vacant land

>>No house build, no farm or any work on the land except for the soil and maybe grass on surrounding. Some of vacant lands are described as agriculture land and also, certain lands are labelled as special-properties.

2) Residential Properties
>>There are 2 common types of residential properties :
I)Landed properties.

Bungalow House

Bungalow House

Town house

Town house

Duplex house

Duplex house

II)High rise properties

Apartment

Apartment

Condominium

Condominium

3)Commercial Properties
>> It may be empty land zoned for commercial use, or an existing business building. Normally this is used for commercial purpose such as office, shop retail and nowadays building like SOHO,SOFO as well as SOVO are also categorized in commercial types.

SOHO, SOFO, SOVO ??? What are they? Check these out on my next post! ๐Ÿ™‚

This post should be a good sign for those who does not know where to get information before buying home.
#selfpraise haha.

For Malaysian, you can just visit below websites to search for information you need such as house prices, properties areas you wish to see and owner/agent contact informations.

These are websites and theirs partial view that I prefered the most:

1) iproperty
iproperty.com.my

2) propertyguru
propertyguru

3) propwall
propwall

4) thinkproperty
thinkproperty

5) propnet
propnet

Plus, I found out that these are interesting forums to get info about properties. Click them to visit.

1) propertywtf
propertywtf

2) lowyat-propertytalk
lowyat-propertytalk

The most expensive home in Malaysia.

YTL residence

YTL residence

Name : YTL Residence
Square feet : 32,000 sqft area
Rooms : 9 bedrooms, multiple kitchens, at least 13 bathrooms
A ballroom that sits 200 people
No of residents: 3 family generations (grandparents, parents, 7 children)

More pictures.
1

2

3

5

6

8

7

4

*photos taken from Open Buildings

RPGT increase?

Posted: August 28, 2013 in Real Estate
Tags:

Whether you want it or not, the government will still do their job. So for investors out there, narrowing your mind will negatively impact your game plan. Restructure and at the same time follow the rules. Never stop investing! Can you?

20130828-084433.jpg

Photo taken from News Straits Times front page.

BNM Reducing Tenure Years

Posted: July 6, 2013 in Real Estate

Reduce tenure years? Better reduce interest than tenure years. Household will get more suffer on monthly expenses than before. From my point of view, for those who newly want to buy a house with low income wage will need to choose low price house which will definitely get low prospect. House like condominium and semi-D types will be just a dream. Just my 2 cents ๐Ÿ™‚

20130706-080931.jpg

Source: The Star

Sape2 yang nak apply loan rumah pertama dan mengharapkan full loan mesti semak rumah tersebut di bawah tanah jenis ape. Commercial or residencial type. Kalau commercial type memang korang tak akan dapat full loan. Sebabnya aku pon tak diberitahu. Info ni aku dapat daripada banker.pape hal semak dulu sebelum beli keh.

Sumber: Rhb bank

7 buku hartanah dalam sebulan!

Posted: June 10, 2013 in Real Estate

Sebelum ni aku ade mention pasal buku hartanah yang mula-mula aku bace. Kali ni aku nak reveal banyak mane aku beli & bace buku-buku berkaitan pelaburan terutamanya pelaburan hartanah.

Buku ke-2

20130610-205754.jpg
Buku Cashflow Quadrant by Robert Kiyosaki ni banyak cerita pasal jenis-jenis keje dan kategori keje dalam 4 quadrant iaitu employee, self-employed, business owner & investor. Nak tau lebih lanjut boleh beli di kedai buku ๐Ÿ™‚

Buku ke-3

20130610-210447.jpg
Buku ni ditulis oleh Robert Kiyosaki juga bertajuk Guide to Investing yang mana banyak menjerumus ke arah langkah-langkah sebelum nak melabur. Rugi tak bace oo..

Buku ke-4

20130610-211216.jpg
Buku ni paling hot! Memang santai isi kandungannya. Ditulis oleh Tuan Meor Zaidee a.k.a abangensem.

Buku ke-5

20130610-212122.jpg
Buku Where To Find(english version) atau Wa Tak Faham(versi Bahasa Melayu) ini fokuskan kepada strategi untuk kenali market hartanah dengan gaya tersendiri oleh Tuan Faizul Ridzuan. Memang sesuai untuk pelabur beginner mahupun amateur. Nak tau ape cara yang FZ guna jangan lupa beli ok!

Buku ke-6

20130610-213032.jpg
Buku hasil tulisan Tuan Saufi Karim ni lebih fokus kepada pelaburan hartanah tanpa keluarkan modal. Best sangat bace & boleh terus cari rumah untuk melabur. Tapi pastikan ilmu didada cukup ๐Ÿ˜‰

Buku ke-7

20130610-213754.jpg
Buku last stakat ni yang mengukuhkan mindaku pasal kewangan. Semangat untuk berjimat pon ade haha.
Semua buku yang aku bace kat atas boleh kata sangat berguna sebelum mula sebagai seorang pelabur. Sape-sape yang nak beli atau tahu detail jangan segan untuk drop comment ok!

Aku memulakan langkah kananku untuk mendalami ilmu hartanah dengan men’google’ segala info berkaitan. Ade blogger yang rekemen suruh bace buku ‘Rich Dad Poor Dad’ karya Robert T. Kiyosaki sebabnya banyak pendedahan pasal pelaburan.
Aku pun ape lagi..terus kluar cari buku tu kat kedai popular. Dan2 plak ade membership discount & aku tengok buku tu dalam versi Bahasa Melayu. Lagi senang nak baca. Pape pon macam kebetulan pulak rasa beli buku harga diskaun. Nanti nak beli rumah harga diskaun bleh tak? Hee..

20130607-211234.jpg

Source of income

Posted: June 7, 2013 in Real Estate
Tags: ,

Dalam entri lepas, di kala menahan sakit kepala aku terpinga-pinga di depan komputer peribadi. nak cari sumber pendapatan yang agak kontra daripada pekerjaan aku sekarang. Dengan bantuan pakcik google aku cari info pasal pelaburan dan ape yang buat aku tertarik adalah mengenai pelaburan emas & hartanah.

Disebabkan oleh kekangan masa keje aku rase nak go through pelaburan emas macam takde banyak masa sebab daripada info yang aku dapat pelaburan emas perlukan ruang masa yang kerap terutama untuk pelaburan jangka masa pendek. Ini aku tak dapat citer panjang lah. Lastly, aku terbaca blog abang ensem yang berceloteh pasal pelaburan hartanah. Dari sini minatku pasal hartanah membuak-buak!