Tone warna boleh kata mainkan peranan yang major dalam meningkatkan kecantikan sesuatu kawasan atau ruang. Tak kira la di mana saje korang berada, ape yang korang nampak cantik atau tidak mesti ade berkait rapat dengan warna. Betul tak? Sebab? Dah memang dari mula diciptakan dunia ni dengan pelbagai warna untuk manusia berfikir.

Berbalik kepada isu yang aku nak ketengahkan. Sebenarnya aku tercari-cari warna untuk aku kategorikan dalam list aku iaitu ‘Kumpulan warna lembut’. Pemilihan sebegitu bukan bermakna aku dari kalangan ‘lembut’ ok, korang jangan pikir ke laut pulak. Warna yang aku maksudkan lembut adalah tidak ‘striking’ yang mana sangat sesuai digunakan untuk warna dinding rumah. So tergerak hati aku nak usha website dulux iaitu antara pengeluar dan pembekal cat terbesar di Malaysia.

I like red!

Tapi, tak semestinya warna lembut saje yang boleh digunakan. Ade juga apabila pemilihan warna dilakukan dengan betul akan terhasil kombinasi warna yang menarik dan sesuai dengan keadaan atau ruang. So dari sini idea aku sedikit terbuka dan tidak ‘restricted’ kepada warna-warna yang lembut saje.

Inspired violet room set

Dari segi kegunaan luar dan dalam tu korang boleh usha sendiri kat website dia kat SINI. Ape jenis, bila dan kenapa guna jenis tu ada diterangkan dan korang boleh dapatkan cat-cat tu daripada pengedar-pengedar yang sah. Cuma klik pada peta Malaysia untuk dapatkan contact info pengedar cat.
store locator

http://www.dulux.com.my/

P/s: I punya post ada ok ka? Kalau ok boleh share ya. Tarak charge ape-ape fee pon.


Advertisements
Comments
  1. Salam tuan dan puan

    Maaf menGanggu saya Adhwa Zulhilmi, dari continental aces laminated and vinyl floor and artificial grass specialist. Jikalau berminat untuk flooring (wood), bolehlah sudi menghubungi saya untuk harga yang kompetitif dan kualiti yang tinggi mengikut bajet saudara dan saudari 🙂 0179865933 (laman web http://www.acesloc.com.my/contactus.html)

    Terima Kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s