Permainan bermula

Posted: November 7, 2013 in Cerita Hartanah
Tags: , , , , ,

Jumaat lepas bersamaan 1 November 2013 aku dengan family balik kampung kat Batu Pahat sebab nak hadiri masjlis kahwin sepupu. Hari tu aku still kerja jadi family kena tunggu sampai petang baru boleh bertolak sama-sama. So lepas siap mandi makan sume baru bertolak dalam pukul 8 malam dan aku agak tengah malam baru sampai.

So sebenarnya kat sini aku bukan nak fokus cerita pasal balik kampung. Masa on our way back tu tiba-tiba agen hartanah yang aku dah deal selama 2 bulan tu mesej tanya aku ade on ke tak hari Ahad. Terkejut jugak la aku sebabnya aku hampir putus asa da nak follow-up agen tu. Bukan apa, unit apartment yang aku nak beli melalui agen tu sebenarnya sudah ade buyer lain yang dalam proses membeli. Cuma ade masalah-masalah kelewatan daripada buyer tu yang buat owner bising kat agen. Aku memang teringin nak unit tu tapi apakan daya cuma boleh follow up je agen pasal buyer tu.

Sekarang memang dah pasti buyer tu lepas unit tu. Aku rasa tak lepas loan da tu tapi itu andaian je. Agen tak nak story-mory lak pasal tu. So berbalik pada masa agen tu mesej. Aku cakap la kena balik kampung kan. Agen tu lak nak cepat setel mana boleh beb. So aku tulis mesej desperate je kasi agen tu lega dan aku pon senang nak pegi majlis kahwin.

20131107-115207.jpg

Nak tau nape aku aim unit tu dan bukannya unit-unit yang lain? Haha..wait and see lah you olls ok!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s