Google hari ini

Posted: June 10, 2013 in Uncategorized

Baru nak tengok Running Man sebab terlepas 2 episod gara-gara sibuk dengan ketibaan mama & ayah yang baru pulang dari tanah suci Mekah. Aku buka google nak search tapi terdiam seketika bila tengok google front page. Tulisan google agak berlainan sedikit. “Must be someone’s special related to this“, fikirku. Suka tengok animation yang dorang buat. Da habis tengok aku klik dekat tengah-tengah untuk tahu sape yang google maksudkan tu. Rupanya hari lahir Maurice Sendak yang ke 85 (aku pon tak kenal). Beliau seorang ilustrator dan penulis buku kanak-kanak di Amerika. Terkenal dengan buku Where The Wild Things Are yang mana merupakan buku pertama beliau. Dukacitanya beliau meninggal pada umur 83 tahun.

Maurice Sendak, author of the children's book,...

Maurice Sendak, author of the children’s book, Where the Wild Things Are. Sendak was instrumental in the creation of Sesame Street, and attended Lesser’s curriculum seminars in 1968. (Photo credit: Wikipedia)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s